jksfaelles

JKS Danmark – Summer Camp 2023

Solen stod højt på himlen, og forventningen og gensynsglæden var stor, da karate-ka’er fra hele landet ankom til den årlige Summer Camp, der traditionen tro blev afholdt på Efterskolen ved Nyborg i den første uge af skolernes sommerferie.

Fællesskab, nærvær og karatetræning på internationalt topniveau – dette er ordene, der bedst beskriver indholdet, når JKS-familien samles til årets summer camp.
Invitationen lovede fem dage med socialt samvær og inspirerende træning i verdensklasse, og alle karate-ka’er var klar til at bidrage med højt humør, god energi og masser af fighterspirit, da lejren blev ”fløjtet” i gang onsdag eftermiddag af Shihan Jan Spatzek ved en stor fællestræning for alle deltagere på tværs af bæltefarve og alder. Det var super fedt endelig at være samlet i den store idrætshal, der med nyvasket gulv og JKS flag på væggen var omdannet til sommerlejrens dojo. Vi kunne tydeligt mærke fællesskabet og den tiltagende kampgejst, mens vi kyndigt ledet af Sensei Steen Mundus og Sensei Kenn Rasmussen begav os ud i både kendte og ukendte karatekunster. Efter denne træning var alle mere end klar til, hvad der end måtte komme. Ved aftensmaden blev vi taget rigtig godt imod af efterskolens skønne køkkenpersonale, der altid forkæler os med lækker mad og dejlige smil. Herefter måtte vi endnu en tur i dojoen, hvor træningen fra nu af var opdelt efter alder og bæltefarve, hvilket betød målrettet træning til alle – både børn og voksne, uøvede, øvede og meget øvede. Efter en god dag gik vi alle i seng med smil på læben og dejligt trætte ben.

De kommende dage bød på morgentræning i form af valgfri yoga eller fysisk aktivitet på plænen 1jsamt karatetræning både formiddag og eftermiddag på de angivne hold. Vi var så heldige at have besøg af Sensei Kosho Kanayama fra Japan, der foruden at stå for flere af lejrens fællestræninger også nåede at have en træning med hvert af de fire hold.

Fredag aften var der mulighed for graduering for lejrdeltagere med kyu-grader, hvilket blev en flot opvisning i kihon, kata og kumite fra både børn og voksne. Det er altid imponerende at se, hvad karate-ka’erne kan, når det virkelig gælder, og når hver enkelt præsterer lidt ud over det sædvanlige for at fremvise sine optrænede færdigheder på bedste vis. Denne aften var der desuden en enestående mulighed for at få taget flotte karate-portrætbilleder, hvilket mange benyttede sig af. Det var både sjovt og hyggeligt at stå i køen og tale om, hvilke ansigtstræk og karatestillinger der var mest egnede til at angive den rette portion kampvilje, mod og styrke hos den fotograferede karate-ka. 

3j
Fællestræningen lørdag blev forestået af Sensei Kanayama, der i samarbejde med Sensei Jesper Markvardsen foreviste øvelserne med stor akkuratesse og overlegenhed for et imponeret ”publikum”, der efterfølgende endnu engang måtte erkende, at det kræver mange, mange, mange års målrettet træning at blive lige så hurtig, smidig og kraftfuld i sine bevægelser, som de mestre der varetager sommerlejrens undervisning. Fællestræningen blev afsluttet med en form for resume/opvisning, hvor alle hold fik lejlighed til at vise de andre, hvad man hver især har arbejdet med på lejren efterfulgt af fællesskabsstyrkende kumitelege med kampe på kryds og tværs. Sent lørdag eftermiddag blev det langt om længe tid til sommerens Dan-graduering varetaget og vurderet af Jan Shihan og Kanayama Sensei i forening. Det forventningsfulde publikum så på, mens de fire tilmeldte karate-ka’er gav den maks. power for at præstere deres4j
ypperste. Herefter var der fest med lækker mad og skøn dessert, højt humør, aftenhygge og sjove historier fra lejren. En fantastisk afslutningsaften efter en fantastisk lejr, hvor alle fik mulighed for at få snakket, grinet og hygget med gamle og nye karatevenner – både hjemme fra ens egen klub og fra alle de andre klubber, som vi har lært at kende gennem lejrens mange timers anstrengende fysiske træning og den efterfølgende tiltrængte fritid, der f.eks. bød på ture til stranden, spil på boldbanen samt snak og hygge på terrassen.

Lejren afsluttedes officielt søndag formiddag med en fællestræning, der trak den allersidste energi ud af de efterhånden trætte og hårdt prøvede benmuskler, men samtidig også gav masser af energi og motivation til den kommende tids træning hjemme i klubberne, inden vi forhåbentlig alle mødes igen til Asai-Cup i oktober.

5j
For nogle var det første gang på Summer Camp; for de fleste var det helt sikkert ikke sidste.

Tusind tusind tak til alle for en helt FANTASTISK start på sommerferien.😊

En lille fugl synger om, at næste års JKS Danmark – Summer Camp vil blive afholdt fra 3.-7. juli 2024, så du kan godt allerede nu sætte et stort X i kalenderen.

 

 

 

 

 

 

Næste aktivitet

JKS Summer camp

Nyborg

03. - 07. juli 2024 

.

 

Sidste nyt

 

Kontakt info

Adresse: Kastanievej 20
DK-7470 Karup J, Danmark

Telefon: +45  6930 0631

Email: info@jkskarate.dk