EN OPLEVELSE FOR LIVET


Tekst: Lars Kirk CSKK

 

Det er ikke hver dag, man får mulighed for at træne under kyndig ledelse af selveste shihan Masao Kagawa 9.dan fra Japan Karate Shoto Federations headquarters i Tokyo. Så da Charlottenlund Shotokan Karateklub (CSKK) modtog invitationen fra Dermot-sensei fra JKS Irland, som stod for seminaret, smed vi alt, hvad vi havde i hænderne. Ikke ”kun” fordi Kagawa-Shihan er et koryfæ, men selvfølgelig også fordi, det med 1000% sikkerhed ville betyde karatetræning i absolut verdensklasse.

Kagawa Shihan er et nulevende fænomen i karateverdenen. Og karatens inderste væsen, bliver med Kagawa-shihan overleveret i sin reneste form. Man kommer simpelthen ikke tættere på ”kernen”, af hvad JKS karate handler om. Så det var svært at skjule sin begejstring, da CSKK blev inviteret med på weekend seminar i Dublin med Kagawa Shihan som chefinstruktør.

Da vi alle har almindeligt arbejde, var der lige noget familie-logistik og lavpraktiske forhold, der skulle styr på først, men da de største sten var ryddet af vejen, lykkes det os at samle i alt 8 deltagere fra CSKK. Og med hjælp fra JKS familien, Dermot sensei og Jesper Sensei kom det hele på plads. Tasken blev pakket med gi, bælte, drikkedunk, tandbørste – ja og et par almindelige bukser, selv om man godt vidste, at det meste af tiden ville foregå i gi i dojoen.

Nu stod den på 3 dage med sammenlagt 10 timers karatetræning i absolut verdensklasse, og i selskab med selveste Kagawa-shihan – wauw! Det var med lige dele ærefrygt, sommerfugle i maven og nervøsitet, da man trådte ind i Dojo’en i Dublin. For hvad venter? Hvordan er han? Kan man forstå instruktionerne? Kan man overhovedet følge med? De fleste højt graduerede senseis i JKS Danmark og Irland, har mødt og trænet med Kagawa shihan før, men for en ny JKS 1.dan som mig, er det en stor ting at få lov at være med til.

TRÆNINGEN

Træningen gik i gang. Først skulle der varmes op. En ung irer skulle stå for opvarmningen. Og uha – bare det at sørge for opvarmning, foran 160 deltager, med Shihan og Sensei’s falkeblik rettet mod en… Så kan klappen godt gå ned. Men fair nok – det har vi jo prøvet allesammen. Men varme blev vi, skal jeg da lige love for. Efter de 2 første timer, kunne gi’en vrides. Sveden haglede af en. Dojoen var varm.

Og jeg skal da ellers love for at alle forventninger blev indfriet. Træningen var helt utrolig grundig og kyndig. Shihan udstråler ro, kompetence, respekt og tillid. Og man gør sig umage med at forstå og lytte efter. Træningen var en god blanding af kihon, tekniske kumite/angrebs- og forsvarsteknikker samt kata. Jo længere seminaret skred frem, jo mere teknisk krævende blev træningen.

På anden dagen havde vi først to timer med kihon-øvelser, og gennemgang af de vigtigste principper i junro shodan, den første af Asai Sensei’s junro kataer. De to sidste timer på anden dagen gik vi dybt ned i Heian Nidan, og brugte den som udgangspunkt for filosofien bag bevægelserne og grundstillingerne i karate.

Alle teknikker i kataen blev endevendt og studeret ned til mindste detalje. Det var fedt. Rigtig fedt. Har aldrig trænet Heian Nidan på den måde. Og det er noget af en øjenåbner, når det går op for en, at man har trænet Heian Nidan i 10 år, men stadig kan dykke ned i detaljer i den hvor man ikke har været før – virkelig en kæmpe fornøjelse, for både høj og lav. Heian nidan var kun opvarmning til kata bassai-dai som fik en gevaldig tur i manegen, hvor vigtige punkter blev hevet frem og demonstreret flere gange, så shihan var sikker på alle forstod det. Den suveræne træningsdag, blev lidt senere fejret med en iskold pint i solen – man var jo i Irland, og det regnede for en gangs skyld ikke.

Dagen sluttede på en indisk restaurant, i fornemt selskab med b.la. både Kagawa Shihan, Jesper Sensei fra Hørsholm, Dermot Sensei fra Dublin, Robert sensei fra Skotland og vores egne Palle og Casper Sensei fra CSKK. Super hyggelig middag, der rundede dagen af på en noget nær perfekt måde.

På tredje og sidste dag trænede vi i de to første timer avancerede stød og sparke-teknikker med to sparringspartnere. Det var fysisk udfordrende kombinationer, hvor sveden sprang. Men igen en helt igennem fantastisk træning – som giver mening på et højere plan. De to sidste timer dykkede vi ned i kata Meikyo . Igen meget grundig, god gennemgang af kataen, hvor følte sig hjulpet, til at forstå den.

REFLEKSIONER

Jeg håber, at jeg får lejlighed til at træne med Kagawa Shihan igen. Hvis I nogensinde får chancen, så hak til. Det er på mange planer en stor oplevelse. Selvfølgelig blot at få lov til at træne med ham, at møde ham. Men også at opleve træning af så høj kvalitet og få karateindsigten fra hovedkilden. For Ikke nok med at han er exceptionel teknisk og fysisk dygtig, han er samtidig også exceptionel god til at lære fra sig, måske en bedste i verden. Og så er han faktisk en behagelig person at være i nærheden af, lige som resten af den store JKS familie.

Alt i alt har det været en helt igennem fantastisk oplevelse for CSKK’s 8 deltagere. Hallen har været fyldt alle dage med elever i alle bæltegrader fra Skotland, Danmark, Japan og flere Irske klubber, og vi glæder os til næste års JKS Irland´s seminar, hvor Shihan igen deltager. Og måske med endnu flere af CSKK’s ivrige karate-ka’er. Dermot sensei sluttede i hvert fald seminaret af med at fortælle, at der var en aftale på plads med Kagawa Shihan igen i maj 2024. Jeg har sat et stort ja-tak-kryds i min kalender

Næste aktivitet

JKS Summer camp

Nyborg

03. - 07. juli 2024 

.

 

Sidste nyt

 

Kontakt info

Adresse: Kastanievej 20
DK-7470 Karup J, Danmark

Telefon: +45  6930 0631

Email: info@jkskarate.dk